recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauw met andijvie

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - melk (200 ml)
  • - andijvie (1 krop)
  • - rode ui (1 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (500 gram)
  • - volkorenmeel (4 eetlepels)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - tafelaardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Meng de kerriepoeder en het volkorenmeel in een diep bord door elkaar.
  • 4 Zorg voor twee stukken vis per persoon.
  • 5 Snijd de andijvie in brede repen.
  • 6 Wrijf de stukken vis in met zout en citroensap en wentel ze door het volkorenmeel.
  • 7 Bak de vis in een anti-aanbakkoekenpan met de helft van de margarine in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 8 Fruit de uien 2 minuten in een wok met de rest van de margarine.
  • 9 Schep de andijvie erdoor en roerbak de groente 3-4 minuten tot andijvie gaat slinken.
  • 10 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een fijne, smeuïge puree.
  • 11 Verwarm de puree al roerend tot de dikte goed is.
  • 12 Voeg wat zout en peper toe.
  • 13 Leg de gebakken kabeljauw op borden en schep de puree en andijvie ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.