recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauw met charmoula

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - bloem (50 gram)
  • - gepelde pistachenoten (50 gram)
  • - kabeljauw van 125 gram (4 stukken)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - citroen (1 )
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - milde paprikapoeder (1 theelepel)
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - kleine gele paprika (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode ui (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: keukenmachine.
  • 2 Snipper de rode ui heel fijn.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • 5 Hak de koriander en de bladpeterselie fijn.
  • 6 Pers en rasp de citroen.
  • 7 Meng in een kom de ui, knoflook, paprika, koriander, peterselie, paprikapoeder, komijn, wat zout, versgemalen zwarte peper, citroenrasp, twee tot drie eetlepels citroensap en de helft van de olijfolie tot een charmoula.
  • 8 Laat de charmoula zeker dertig minuten staan, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
  • 9 Wrijf de stukken kabeljauw in met overgebleven citroensap, zout en zwarte peper en laat ze vijf minuten liggen.
  • 10 Maal de pistachenootjes in de keukenmachine fijn en meng de bloem erdoor.
  • 11 Doe dit mengsel over in een diep bord en wentel de kabeljauwfilets erdoor.
  • 12 Druk goed aan.
  • 13 Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en bak de kabeljauwfilets in acht tot tien minuten mooi bruin en gaar.
  • 14 Serveer ze op warme borden en schep de charmoula ernaast.
  • 15 Lekker met worteltjes en bosui uit de oven en couscous.
  • 16 Tip: Schenk bij dit gerecht een vol-frisse witte wijn, zoals Qué Mas Sauvignon Blanc of Kaaps Genoegen Chenin Colombard.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.