recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauw met rivierkreeftjes in romige saus

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - rivierkreeftvlees (125 g)
  • - Verse room met Fijne kruiden (1 bakje)
  • - boter (50 g)
  • - oud witbrood (2 sneetjes)
  • - ei (1 stuks)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (500 g)
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met broccoli en aardappelpuree.
  • 2 Voorbereiding: Scheid van het ei het eiwit en klop dit los; Verkruimel het oud witbrood.
  • 3 Snijd de helft van de citroen in vier partjes en pers de rest uit.
  • 4 Wrijf de kabeljauw in met citroensap, zout en peper en wentel de stukken door de bloem.
  • 5 Haal de stukken daarna door het losgeklopte eiwit en druk ze in het broodkruim.
  • 6 Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 7 Keer ze een paar keer heel voorzichtig met een spatel.
  • 8 Verwarm intussen de Verse room in een steelpan en roer het rivierkreeftvlees erdoor.
  • 9 Leg de kabeljauwfilets op warme borden en schep de saus erover.
  • 10 Garneer met een partje citroen.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals chardonnay uit Chili of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.