recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauw op gele kerrierijst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bloem (40 gram)
  • - cocktailtomaten (à 400 g) (2 pakken)
  • - geschaafde amandelen (50 gram)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (à 100 g) (4 stukken)
  • - groentebouillon (500 ml)
  • - witte rijst (300 gram)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - grote ui (1 )
  • - neutrale olie (6 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Verwarm een derde van de olie in een pan en fruit de ui en kerriepoeder 1-2 minuten tot het lekker gaat ruiken.
  • 4 Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels rondom glanzen.
  • 5 Schenk de bouillon erbij en kook de rijst in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Wrijf de stukken kabeljauw in met zout, peper en citroensap en laat dit even intrekken.
  • 7 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
  • 8 Leg trosjes tomaat in een braadslede, strooi er zout en peper over en besprenkel met olie.
  • 9 Rooster de tomaten 8-10 minuten in de oven tot de velletjes openknappen.
  • 10 Wentel de kabeljauwstukken door de bloem en bak ze in een koekenpan met rest van de olie in 6-8 minuten mooi bruin en net gaar.
  • 11 Keer ze na 3-4 minuten.
  • 12 Serveer de rijst met de kabeljauw erop.
  • 13 Strooi de amandelen erover en leg de tomaten ernaast.
  • 14 Menusuggestie Voor: tomatensalade met vinaigrette en fijngesnipperde ui en bieslook.
  • 15 Na: beschuitje met aardbeien.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.