recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauw

Fusion
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - boter (50 g)
  • - oud witbrood (2 sneetjes)
  • - ei (1 stuks)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (4 stukken)
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Scheid van het ei eiwit en klop dit los; Verkruimel het oud witbrood.
  • 2 Snijd de helft van de citroen in vier partjes en pers de rest uit.
  • 3 Wrijf de kabeljauw in met citroensap, zout en peper en wentel de stukken door de bloem.
  • 4 Haal de stukken daarna door het losgeklopte eiwit en druk ze in het broodkruim.
  • 5 Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 6 Keer ze een paar keer heel voorzichtig met een spatel.
  • 7 Leg de kabeljauwfilets op warme borden en schep de saus erover.
  • 8 Garneer met een partje citroen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.