recepten

Zoeken in alle recepten

Gebakken kabeljauwfilet met druiven en wilde perzik

Gebakken kabeljauwfilet met druiven en wilde perzik

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - kabeljauwfilets (260 gram) (2 pakken)
  • - citroen (0.5 )
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
  • - wilde perziken (2 )
  • - druiven (200 gram)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de citroen. Snijd de perziken in blokjes. Halveer de druiven. Hak de oregano fijn.
  • 2 Verdeel de kabeljauw in gelijke stukken, wrijf ze in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de stukken kabeljauw bruin.
  • 3 Keer ze na 3-4 minuten voorzichtig met een spatel en verdeel de stukjes perzik, druiven en oregano ertussen. Bak nog 3-4 minuten tot ook de perzik en druiven iets zachter worden.
  • 4 Serveer de kabeljauwfilet op warme borden met het perzik-druivenmengsel erop. Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.