recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauwfilet met een romige tomatensaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - rivierkreeftjes (100 gram)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - koelverse groene tagliatelle (250 gram)
  • - bloem (50 gram)
  • - kabeljauwfilet (600 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - sjalotjes (2 )
  • - rijpe tomaten (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 2 Snipper de sjalotjes.
  • 3 Fruit de sjalotjes in een pan met eenvierde van de olijfolie zachtjes glazig.
  • 4 Voeg de tomaatstukjes en wat zout en peper toe.
  • 5 Laat alles 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 6 Snijd de kabeljauw in twee stukken per persoon.
  • 7 Kruid de ontdooide kabeljauw met zout en peper en wentel de stukken door de bloem.
  • 8 Bak de kabeljauw in een koekenpan met de rest van de olijfolie in 8-10 minuten goudbruin en net gaar.
  • 9 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen.
  • 10 Pureer de tomaten met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde saus en roer de room en de rivierkreeftjes erdoor.
  • 11 Warm de saus nog even door.
  • 12 Verdeel de tagliatelle over warme diepe borden en schep de saus erover.
  • 13 Leg de stukken kabeljauw erop.
  • 14 Knip de bieslook fijn en strooi dit over de borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.