recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauwfilet met mosterd-dillesaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - zure room (125 gram)
  • - vloeibare magarine (5 eetlepels)
  • - bospeen (1 bos)
  • - havermout (100 gram)
  • - losgeklopt ei (1 )
  • - diepvries kabeljauw filets (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de kabeljauw ontdooien en dep hem droog.
  • 2 Schil de bospeen en hak de verse dille fijn.
  • 3 Haal de visfilets eerst door het ei en wentel ze daarna door de havermout.
  • 4 Druk de havermout goed aan en laat de filets even liggen.
  • 5 Snijd de bospenen in de lengte door en halveer ze daarna.
  • 6 Leg de stukken wortel in een stoommand en stoom ze in een steamer of in een pan boven een laag kokend water afgedekt in 10-12 minuten beetgaar.
  • 7 Verwarm de margarine in een grote koekenpan en bak de kabeljauwfilets in 8-10 minuten goudbruin en net gaar, keer ze halverwege.
  • 8 Roer de zure room met de mosterd en dille en wat zout en versgemalen peper tot een sausje.
  • 9 Leg de gebakken kabeljauwfilets op borden en schep de gestoomde bospeen ernaast.
  • 10 Schep wat van het sausje op de kabeljauw.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.