recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauwfilet met wortelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - andijvie (0.5 struik)
  • - winterwortel (400 gram)
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - citroen (1 )
  • - kabeljauwfilet (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg voor twee stukken kabeljauwfilet per persoon.
  • 2 Pers de cintroen.
  • 3 Rasp de winterwortel grof.
  • 4 Snijd de andijvie in dunne reepjes.
  • 5 Wrijf de stukken kabeljauw in met citroensap en shoarmakruiden en wentel ze door het volkorenmeel.
  • 6 Druk het meel goed aan.
  • 7 Bak de krieltjes in en hapjespan met de helft van de hete olijfolie afgedekt in 10-12 minuten knapperig bruin en gaar, schep ze af en toe om en verwijder de deksel na 8 minuten.
  • 8 Bak de kabeljauw in een antiaanbak-koekenpan met de rest van de olijfolie in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 9 Meng in een schaal de yoghurtdressing met een eetlepel citroensap, het water en wat zout en peper.
  • 10 Schep de wortel en andijvie erdoor.
  • 11 Schep de kabeljauw en aardappeltjes op borden en geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.