recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kalfsoesters met knoflook

Hoofdgerecht
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (1 dl)
  • - droge rosé (1 dl)
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie extra vierge (2 eetlepels)
  • - boter (30 g)
  • - kaneel (0.5 theelepel)
  • - kalfsoesters (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • 2 Wrijf in met zout, peper en kaneel.
  • 3 Verhit de helft van de boter met de olie en bak de kalfsoesters op een niet te hoog vuur in 4 minuten bruin, van binnen nog rosé.
  • 4 Keer ze regelmatig.
  • 5 Leg de kalfsoesters op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 6 Pers de knoflook boven het bakvet uit en bak tot ze gaan geuren.
  • 7 Voeg tijm, rosé en bouillon toe, kook alles in tot een lichtgebonden jus.
  • 8 Klop de rest van de boter van het vuur af erdoor.
  • 9 Voeg zout en peper toe.
  • 10 Schep de jus over de kalfsoesters.
  • 11 Wijntip: Sappige rode wijn (merlot, syrah, pinotage).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.