recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kipfilet met lime en spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse spinazie (1 kg)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sambal badjak (1 theelepels)
  • - limes (2 stuks)
  • - roerbakolie (4 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - kipfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pandanrijst.
  • 2 Voorbereiding: Pers de limes; Hak de knoflook fijn; Was de verse spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 3 Wrijf de kipfilets in met zout en peper.
  • 4 Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op matig hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin.
  • 5 Sprenkel het limoensap erover en laat de kipfilets in nog 6 minuten heel zachtjes gaar sudderen.
  • 6 Roer de sambal door de jus.
  • 7 Verhit de andere helft van de olie in een wok en roerbak de knoflook heel even.
  • 8 Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • 9 Breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Schep de spinazie op de borden en leg de kipfilets erop.
  • 11 Schep de jus erover.
  • 12 Wijntip: Zeer droge witte wijn, Sauvignon Blanc, Muscadet of Soave.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.