recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kwarktaart met topping van aardbeien

Nagerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - aardbeien (500 gram)
  • - poedersuiker
  • - limoen (1 )
  • - eieren (3 )
  • - halfvolle vanillekwark (750 ml)
  • - diepvries roomboterbladerdeeg (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Ontdooi de bladerdeeg.
  • 3 Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 4 Bekleed een ingevette lage taartvorm (26 cm) met het deeg en druk de zijkant goed aan.
  • 5 Rasp en pers de limoen uit.
  • 6 Meng in een kom de vanillekwark met de eieren, limoenrasp en de helft van de limoensap.
  • 7 Schenk dit in de taartbodem.
  • 8 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Laat de taart afkoelen.
  • 10 Snijd de aardbeien in plakjes.
  • 11 Meng de aardbeien met de andere helft van de limoensap en wat poedersuiker en laat ze 30 minuten staan.
  • 12 Verdeel de aardbeien vlak voor het serveren over de taart en bestuif het geheel met poedersuiker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.