recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken mosselen met Griekse dip

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - mayonaise (5 eetlepels)
  • - gedroogde oregano (1 theelepel)
  • - citroenschil en sap (0.5 )
  • - knoflook (0.5 teen)
  • - zout (1 theelepel)
  • - paneermeel (4 el)
  • - ei (1 )
  • - bloem (4 el)
  • - gekookte mosselen (zonder schelp) (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Dep de mosselen droog met keukenpapier.
  • 2 Doe de bloem, het ei en paneermeel in aparte, grote kommen.
  • 3 Verdeel het zout over de bloem en het ei, roer het ei los met een vork.
  • 4 Haal de mosselen achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.
  • 5 Klop voorzichtig af, leg ze naast elkaar op een groot bord en zet tien minuten onafgedekt in de vriezer.
  • 6 Hak ondertussen de knoflook en citroenschil fijn.
  • 7 Meng de mayonaise, knoflook, citroenschil en oregano.
  • 8 Breng op smaak met zout en wat citroensap.
  • 9 Frituur de mosselen ongeveer vijf minuten op 180 °C, laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de dip.
  • 10 Lekker met een knapperige salade!.