recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken mosselen

Fusion
2 personen
15 min
Ingrediënten
  • - olie (4 eetlepels)
  • - viskruiden (2 theelepels)
  • - bloem (3 eetlepels)
  • - verse mosselen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Verwijder kapotte mosselen en degene die na een tik niet dicht gaan.
  • 2 Leg de mosselen in een pan, voeg een scheutje water toe en laat ze afgedekt op matig hoog vuur in 8 minuten gaar worden.
  • 3 Haal de mosselen uit hun schelp.
  • 4 Roer in een diep bord de bloem en viskruiden door elkaar en wentel de mosselen erdoor.
  • 5 Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosselen op matig hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
  • 6 Schep ze op de borden en doe de saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.