recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken pangasius met uienpuree en bietjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - uien (2 )
  • - tafelaardappelen (600 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - rode bietjes (500 gram)
  • - rode wijnazijn (1 eetlepel)
  • - zoetzure augurken (2 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - pangasiusfilet (500 gram)
  • - bloem (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
  • 3 Smoor de ui en aardappelblokjes in een pan met een vierde van de margarine en het water in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Snijd de augurken in kleine blokjes.
  • 5 Rasp de bietjes.
  • 6 Schep in een andere pan de bietjes om met de azijn, augurk, peterselie, versgemalen peper, wat zout en een vierde van de margarine.
  • 7 Stoof de bietjes 10 minuten op zacht vuur.
  • 8 Kruid de stukken vis met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • 9 Bak de vis in een koekenpan met de rest van de margarine in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 10 Stamp de uien en aardappel met een stamper fijn en roer ze tot een smeuïge puree en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 11 Serveer de vis met de uienpuree en bietjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.