recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken pangasius met wortelcouscous en peterseliesalsa

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - ui (1 grote)
  • - wortel (400 gram)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - couscous (250 gram)
  • - pangasiusfilet (500 gram)
  • - citroen (1 )
  • - platte peterselie (15 gram)
  • - bosuitje (1 )
  • - water (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snij de ui in halve ringen. Breng het water aan de kook en roerbak intussen deze met de grof geraspte wortel en de shoarmakruiden 4-6 minuten in een wok met de helft van de olijfolie.
  • 2 Schep de couscous met wat zout erdoor en voeg het kokend water toe.
  • 3 Laat de couscous 10 minuten staan.
  • 4 Wrijf de vis in met wat citroen sap, zout en peper en bak de filets in een koekenpan met de rest van de olijfolie in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 5 Meng de fijngehakte peterselie met het in dunne ringetjes gesneden bosuitje, de citroenrasp, citroensap en zout en peper naar smaak.
  • 6 Serveer de vis met de couscous en de salsa.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.