recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken pangasiusfilet met kerrie en tomaten

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - tomaten (6 stuks)
  • - roerbakolie (4 eetlepels)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - pangasiusfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met zilvervliesrijst en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Halveer de tomaten; Hak de verse koriander fijn.
  • 3 Wrijf de visfilets in met zout, peper en kerriepoeder en wentel ze door de bloem.
  • 4 Verhit 3 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak de pangasiusfilets in 4-6 minuten bruin en gaar.
  • 5 Keer ze halverwege.
  • 6 Verhit 1 eetlepel roerbakolie in een hapjespan en leg de tomaten met de snijvlakken naar beneden erin.
  • 7 Bak de tomaten 2-3 minuten.
  • 8 Keer ze en bak de andere kant nog 1 minuut.
  • 9 Serveer de pangasiusfilets op warme borden met de tomaten ernaast.
  • 10 Strooi de koriander over de tomaten.
  • 11 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Muscadet, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.