recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken reebiefstuk met cantharellen en paddenstoelenjus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (2 )
  • - versgemalen zwarte peper
  • - reebiefstukjes (4 )
  • - boter (50 gram)
  • - cantharellen (200 gram)
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - paddenstoelenbouillon (400 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook in een wijde pan de bouillon en wijn met de tijm tot een derde in.
  • 2 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 3 Maak de cantharellen schoon en bak de cantharellen in een hapjespan met de helft van de boter boter op matig hoog vuur gaar en bruin.
  • 4 Wrijf de biefstukjes in met zout en peper en bak ze in een koekenpan met de rest van de boter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 5 Houd de biefstukjes warm in aluminiumfolie.
  • 6 Roer het ingekookte vocht door het bakvet en kook dit nog heel even in.
  • 7 Snijd de bosui in ringetjes.
  • 8 Giet de tagliatelle af en schep de pasta door de jus.
  • 9 Leg de pasta op warme borden en leg de biefstukjes erop.
  • 10 Verdeel de cantharellen en bosui erover.
  • 11 Schep de rest van de jus erover.
  • 12 Lekker met een salade met kerstomaatjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.