recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken scholfilet

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - diepvries scholfilets (400 gram)
  • - citroen (1 )
  • - bloem (75 gram)
  • - roomboter (50 gram)
  • - peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Knijp het sap uit de citroen.
  • 2 Dep de ontdooide scholfilets goed droog met keukenpapier en wrijf ze dan in met zout, versgemalen peper en een klein beetje citroensap.
  • 3 Strooi de bloem op een bord en wentel de scholfilets er één voor één door.
  • 4 Verwarm de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt en bak de scholfilets (eventueel in 2 porties) in 6-8 minuten mooi bruin en gaar.
  • 5 Keer ze halverwege voorzichtig met een brede spatel.
  • 6 Leg de scholfilets op warme borden en roer enkele eetlepels citroensap door het bakvet en roer de aanbaksels los.
  • 7 Voeg ook een scheut water toe en kook het vocht bruisend in tot een mooie jus.
  • 8 Roer de peterselie erdoor.
  • 9 Lekker met krielaardappeltjes en sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.