recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken snoekbaars met wortelpuree

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - zout (1.5 theelepel)
  • - sesamzaad (2 eetlepels)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - snoekbaarsfilets (4 diepvries)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - gemalen komijn (3 theelepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (150 ml)
  • - winterwortel (1 kg)
  • - sherryazijn (4 eetlepels)
  • - rode uien (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de rode uien in dunne ringen; Snijd de winterwortel in stukken; Hak de knoflook fijn; Ontdooi de snoekbaarsfilets; Pers de citroen en bewaar het sap.
  • 2 Laat de uiringen marineren in azijn vermengd met de afgemeten hoeveelheid zout.
  • 3 Kook de wortel in 20 minuten gaar.
  • 4 Fruit de knoflook met 1 theelepel komijn en 0,5 theelepel kaneel in 5 eetlepels olie.
  • 5 Giet de wortel af en stamp alles tot een smeuïge puree.
  • 6 Roer de knoflookolie met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak erdoor.
  • 7 Meng in een diep bord de bloem met sesamzaad, 2 theelepels komijn en 0,5 theelepel kaneel.
  • 8 Wrijf de visfilets in met citroensap, zout en peper en wentel ze door het bloemmengsel.
  • 9 Bak de vis in een koekenpan met hete olie in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 10 Schep de wortelpuree op warme borden, leg de snoekbaars erop en verdeel de uiringen erover.
  • 11 Wijntip: niet helemaal droge witte wijn, zoals Huiswijn Halfzoet of Pinot Blanc d’Alsace.
  • 12 Vervangtip: U kunt ook witte wijnazijn gebruiken in plaats van de sherryazijn.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.