recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken varkenshaas met klassieke Waldorfsalade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - walnoten (80 gram)
  • - little gem sla (2 stuks)
  • - granny smith appel (1 )
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - mayonaise (100 gram)
  • - knolselderij (300 gram)
  • - boter (2 eetlepels)
  • - gladde mosterd (1 eetlepel)
  • - varkenshaas (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat het vlees 20 minuten op temperatuur komen buiten de koeling.
  • 2 Verwarm de oven voor op 100 graden en breng een steelpan met water aan de kook met wat zout.
  • 3 Bestrooi het vlees met zout en smeer in met de mosterd.
  • 4 Laat de boter lichtbruin worden in een ovenvaste pan op medium vuur.
  • 5 Bak hierin het vlees aan tot deze licht goudbruin en halfgaar is.
  • 6 Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het vlees vervolgens circa 12 minuten doorgaren in de oven.
  • 7 Snijd dunne reepjes van de knolselderij met een diameter van 3 à 4 mm.
  • 8 Kook de selderijreepjes 2 à 3 minuten in het water tot ze net beetgaar zijn.
  • 9 Spoel ze direct ijskoud af en laat uitlekken.
  • 10 Doe de mayonaise en het citroensap in een mengkom.
  • 11 Snijd de appel zonder te schillen in dunne reepjes en voeg direct toe aan de mayonaise.
  • 12 Meng ook de knolselderij erdoor en breng op smaak met een snufje zout.
  • 13 Haal de blaadjes los van de little gem sla en verdeel dakpansgewijs in de breedte over de borden.
  • 14 Verdeel hierover de salade.
  • 15 Snijd het vlees met een scherp mes in plakjes van een centimeter dik en leg op de salade.
  • 16 Garneer met de walnoten.
  • 17 Serveer met knapperig brood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.