recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken varkenshaas met lentegroenten

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - cocktailprikkers
  • - varkenshaasjes (2 )
  • - roomboter (25 gram)
  • - bospenen (6 )
  • - venkelknol (1 )
  • - diepvries doperwtjes (150 gram)
  • - bosuitjes (3 )
  • - witte wijn (150 ml)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - gedroogde oregano of dragon (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de bospeen en snijd deze in blokjes van één centimeter.
  • 2 Snijd de venkelknol in blokjes van één centimeter.
  • 3 Snijd de bosuitjes in stukjes van één centimeter.
  • 4 Klap de smalle punten van de varkenshaasjes terug en steek ze vast met een cocktailprikker, zodat het vlees over al even dik is.
  • 5 Snijd de varkenshaasjes daarna in twee gelijke stukken, wrijf ze in met zout en versgemalen peper en bak ze in een hapjespan met hete boter in 5 minuten rondom bruin.
  • 6 Verdeel de blokjes wortel en venkel met de doperwtjes en bosui rond de varkenshaasjes en bak de groenten heel even mee.
  • 7 Strooi er wat zout en peper over en schenk de wijn erbij.
  • 8 Smoor het vlees en de groenten in nog 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Schep de kruiden erdoor.
  • 10 Lekker met gebakken krieltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.