recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken vis met olijven en wortelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - gemengde olijven zonder pit (100 gram)
  • - prei (1 )
  • - visfilet greek passion (400 gram)
  • - peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - winterwortel (500 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - couscous (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 2 Pers de citroen en rasp de schil van de citroen.
  • 3 Rasp de winterwortel grof.
  • 4 Snijd de visfilet in een stuk per persoon.
  • 5 Klop in een schaal de helft van de eetlepels olie met het citroensap en wat zout en peper tot een dressing en schep de wortel en peterselie erdoor.
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie in een anti-aanbakkoekenpan en bak de stukken vis in 6-8 minuten mooi bruin en net gaar.
  • 7 Houd ze warm op een bord.
  • 8 Snijd de prei in dikke plakken.
  • 9 Bak de prei al omscheppend in het bakvet in 2-3 minuten beetgaar.
  • 10 Hak de olijven grof.
  • 11 Schep de olijven met de kappertjes en citroenrasp en wat zout en peper er door.
  • 12 Leg de visfilets op warme borden en schep de prei met olijven erover.
  • 13 Geef de couscous en de wortelsalade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.