recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken vis met sinaasappel en paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - paksoi (1 struik)
  • - rode uien (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - bloem (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - kerriepoeder (2 theelepels)
  • - diepvries kabeljauw filets (500 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de kabeljauwfilet ontdooid is.
  • 2 Snijd de filet in 4 stukken.
  • 3 Snijd de paksoi in brede repen.
  • 4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 5 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 6 Wrijf de stukken vis in met zout, versgemalen peper, kerriepoeder en sinaasappelrasp.
  • 7 Wentel de stukken door de bloem en bak ze in een anti-aanbakkoekenpan met de helft van de olie in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 8 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en witte paksoirepen 3-4 minuten.
  • 9 Schep de groene paksoi erdoor en roerbak 1 minuut.
  • 10 Voeg het sinaasappelsap en de sojasaus toe en laat op hoog vuur het vocht verdampen.
  • 11 Serveer de gebakken vis op borden met de rijst en paksoi ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.