recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken zalm met sojasaus en paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - paksoi (1 struik)
  • - rode uien (2 )
  • - sojasaus (6 eetlepels)
  • - verse gemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - gemberpoeder (1 eetlepel)
  • - limoen (1 )
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - diepvries wilde zalmfilet (500 gram)
  • - eiermie (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat de zalmfilet ontdooid is.
  • 2 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 3 Snijd de paksoi in brede repen.
  • 4 Kook de eiermie gaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Bak de zalmfilets 2-3 minuten zachtjes in een antiaanbak-koekenpan met de helft van de olie.
  • 6 Rasp de limoen en pers deze uit.
  • 7 Meng het limoensap met de gemberpoeder, peper en tweederdes sojasaus en schenk dit over de zalm.
  • 8 Smoor deze nog 4-6 minuten op zacht vuur tot ze omhuld zijn met een donker sausje en van binnen nog net rosé zijn.
  • 9 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en witte paksoirepen 2-3 minuten.
  • 10 Schep de groene paksoirepen en de rest van de sojasaus erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • 11 Serveer de mie in diepe borden.
  • 12 Schep de paksoi erop en leg daarop de zalmfilet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.