recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

gefrituurd eitje

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bloem (4 eetlepel(s))
  • - ei, (alleen eitwit) losgeklopt (1 )
  • - witbrood (5 sneetjes)
  • - eieren (4 )
  • - krulpeterselie (8 takken)
Bereidingswijze
  • 1 Was en droog de topjes peterselie.
  • 2 Kook de eieren 4 minuten in kokend water zodat ze van binnen nog zacht zijn.
  • 3 Laat ze direct schrikken in ijskoud water.
  • 4 Pel ze dan voorzichtig en droog ze op keukenpapier.
  • 5 Bewaar de eitjes in de koelkast.
  • 6 Snij de korsten van het brood.
  • 7 Maak paneermeel door de sneetjes licht te roosteren, in stukken te snijden en die in de keukenmachine te verkruimelen.
  • 8 Klop het eiwit los.
  • 9 Rol de gekookte eitjes eerst grondig door de bloem, dan door het eiwit en tenslotte door het broodkruim.
  • 10 Druk voorzichtig aan.
  • 11 Frituur de eieren op 180 graden 2 tot 3 minuten tot ze een mooi bruine kleur hebben.
  • 12 Leg ze op keukenpapier.
  • 13 Frituur dan de peterselietopjes.
  • 14 Snijd het kapje van het ei er voorzichtig af zodat het geel uitloopt.
  • 15 Garneer met de gefrituurde peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.