recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gefrituurde eitjes met kruidenkaas

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - wortelsalade (200 gram)
  • - eieren zachtgekookt (5 minuten) en gepeld (4 )
  • - neutrale olie (175 ml)
  • - bieslook (fijn geknipt) (1 eetlepel)
  • - verse dille (fijngeknipt) (1 eetlepel)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - sinaasappelsap (2 eetlepels)
  • - mayonaise (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Roer de mayonaise met het sinaasappelsap, de kruiden en wat zout en peper tot een sausje.
  • 2 Verwarm in een hapjespan een laag olie van 2-3 cm tot er doorschijnende damp af komt.
  • 3 Leg de eieren erin en frituur ze rondom tot ze in 4-6 minuten een dun doorschijnend lichtbruin korstje krijgen.
  • 4 Laat ze uitlekken op keukenpapier en snijd ze in de lengte open.
  • 5 Verdeel de wortelsalade over borden, leg de eieren erop en schep wat saus op de eieren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.