recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde bloemkool met zelfgemaakte bechamelsaus

Bijgerecht
4 personen
42 min
Ingrediënten
  • - geschaafde amandelen (2 eetlepels)
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - cocktailtomaten (2 )
  • - versgeraspte nootmuskaat
  • - laurierblaadjes (2 )
  • - melk (600 ml)
  • - bloem (50 gram)
  • - roomboter (50 gram)
  • - middelgrote bloemkool (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwijder de stronk van de bloemkool.
  • 2 Kook de bloemkool in zijn geheel in een grote pan met een flinke laag kokend water met wat zout afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  • 3 Smelt intussen de boter in een pan met een dikke bodem en roer de bloem erdoor.
  • 4 Laat dit 1 minuut zachtjes pruttelen en voeg dan een derde van de melk toe.
  • 5 Roer alles tot een dikke pasta.
  • 6 Voeg al roerend scheut voor scheut de resterende melk toe en blijf roeren tot het een gladde saus wordt.
  • 7 Voeg de laurierblaadjes toe en naar smaak wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
  • 8 Laat de saus 10 minuten heel zachtjes koken, roer heel regelmatig.
  • 9 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 10 Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.
  • 11 Zet de bloemkool in de ovenschaal en schenk de bechamelsaus erover.
  • 12 Leg de in plakjes gesneden tomaat op de bloemkool en strooi de geraspte kaas en amandelen erover.
  • 13 Schuif de schaal in de oven en laat de bloemkool in 10-12 minuten licht kleuren.
  • 14 Lekker met gebakken aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.