recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde coolwraps

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - couscous (250 gram)
  • - geraspte belegen kaas (150 gram)
  • - verse roomkaas knoflook, fijne kruiden (165 g) (1 pakje)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - hamreepjes (150 gram)
  • - ui (1 )
  • - tomatenblokjes in tomatensap (400 g) (1 blik)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - coolwrap (ca. 700 g) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Vet de ovenschaal in.
  • 3 Breng 2 liter water aan de kook.
  • 4 Snijd twee mooie bladeren per persoon van de kool, leg ze in een vergiet en schenk het kokende water erover.
  • 5 Laat goed uitlekken.
  • 6 Verwarm een beetje olijfolie in een pan.
  • 7 Roer de paprikapoeder, tomatenstukjes met sap met een scheutje water en zout en peper erdoor.
  • 8 Laat het 6-8 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Snijd de rest van de kool in vieren, daarna in dunne reepjes.
  • 10 Verwarm een beetje olijfolie in een wok.
  • 11 Bak de ui en reepjes kool al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
  • 12 Schep de hamreepjes, tijm, zout en peper erdoor en bak nog 1 minuut.
  • 13 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • 14 Dep de koolbladeren droog en bestrijk met roomkaas.
  • 15 Schep een reep roergebakken kool erop, vouw de zijkanten van de koolbladeren over de vulling en rol stevig op.
  • 16 Leg de rolletjes in de schaal en verdeel de tomatensaus en geraspte kaas erover.
  • 17 Schuif de schaal in de oven en laat de kaas in 8-10 minuten smelten.
  • 18 Doe de couscous in een kom.
  • 19 Voeg wat zout en een klein beetje olijfolie toe.
  • 20 Schenk er 400 ml kokend water over en laat 6-8 minuten wellen.
  • 21 Roer door met een vork en serveer bij de koolrolletjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.