recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde coquilles

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - grote coquilles (diepvries) (4 stuks)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - noilly prat (50 ml)
  • - Crème fraîche (4 eetlepels)
  • - gruyère (geraspt) (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halve dag van tevoren: Laat de coquilles ontdooien.
  • 2 Gebruik per persoon een klein ovenvast schaaltje.
  • 3 1-2 uur van tevoren: Dep de coquilles droog met keukenpapier.
  • 4 Halveer de grote coquilles overlangs.
  • 5 Wrijf de coquilles in met citroensap, zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
  • 6 Leg ze naast elkaar in de schaaltjes.
  • 7 Druppel de Noilly Prat of vermouth over de coquilles.
  • 8 Strijk de crème fraîche erover uit en strooi de kaas erover.
  • 9 Vlak voor het serveren: Verwarm de ovengrill voor.
  • 10 Zet de schaaltjes op de bakplaat en schuif deze 15 cm onder het hete grillelement.
  • 11 Laat in 5 minuten de coquilles bijna gaar worden en de kaas licht kleuren.
  • 12 Lekker met versgeroosterd brood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.