recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde coquilles

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 g)
  • - geraspte belegen kaas (25 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - coquilles (500 g)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - vanillestokje (0.5 )
  • - mediumdry sherry (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de coquilles.
  • 2 Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  • 3 Kook de sherry met het vanillestokje op hoog vuur tot er 2-3 eetlepels (bij 4 personen) over zijn.
  • 4 Neem het vanillestokje uit het vocht, schraap de zwarte zaadjes eruit en roer ze met de ingekookte sherry door de crème fraîche.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verwarm de ovengrill voor.
  • 7 Dep de coquilles droog, wrijf ze in met zout, peper en olijfolie.
  • 8 Rooster ze (in gedeelten) in een gloeiend hete grillpan in 1 minuut lichtbruin.
  • 9 Leg de coquilles in ovenschaaltjes.
  • 10 Schep de saus erover en strooi de kaas en wat peper erover.
  • 11 Schuif de schaaltjes onder het hete grillelement en laat de saus in 1-2 minuten licht kleuren.
  • 12 Garneer met een toef rucola.
  • 13 Wijntip: volle witte wijn, zoals Saint-Véran, of gekoelde droge sherry (fino).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.