recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde kalkoenfilet met prei

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - kalkoenfilet (350 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - gesneden prei (500 gram)
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (75 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat u per persoon een stuk kalkoenfilet heeft.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Kruid de stukken kalkoen met zout, peper en wat kerriepoeder en bak ze in een koekenpan met margarine in 8 minuten lichtbruin.
  • 4 Leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • 5 Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • 6 Roerbak de prei en champignons met de rest van de kerriepoeder en wat zout in het bakvet in 3-4 minuten beetgaar.
  • 7 Verdeel ze rond de kalkoen.
  • 8 Roer het water door het bakvet in de pan en schenk de jus op de bodem van de schaal.
  • 9 Strooi de kaas over het vlees en de groenten.
  • 10 Bak de schotel in de oven in 20 minuten goudbruin.
  • 11 Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.