recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde kip met champignons en bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - bloemkool (1 )
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - kookroom (100 ml)
  • - champignons in schijfjes (250 gram)
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - kipfilet (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • 2 Snijd de kip in gelijke stukken en wrijf ze in met zout en peper.
  • 3 Snijd de ui in kwart ringen.
  • 4 Schil de aardappelen.
  • 5 Bak de ip in een koekenpan met de margarine in 5 minuten mooi bruin.
  • 6 Leg de kip in een lage ovenschaal.
  • 7 Bak de uien champignons in het bakvet bruin en gaar.
  • 8 Strooi er wat zout en peper over.
  • 9 Schep dit mengsel over de kip.
  • 10 Schenk de room erover en strooi de kaas erover.
  • 11 Laat de kip in oven in 25 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 12 Koo de aardappelen en de hele bloemkool in aparte pannen in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af.
  • 13 Serveer de gegratineerde kipfilets met de aardappelen en bloemkool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.