recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde mosselen

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - knoflook (2 tenen)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel(s))
  • - hollandse geitenkaas (75 gram)
  • - panklare mosselen (1 kg)
  • - olijfolie extra vergine (4 eetlepel(s))
  • - witbrood (2 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: pers de knoflook; hak de tijmblaadjes fijn; rasp de kaas.
  • 2 Spoel de mosselen schoon onder stromend wateren verwijder mosselen die niet dichtgaan na een flinke tik op het aanrecht.
  • 3 Stoom de mosselen in een pan, met de helft van de olijfolie afgedekt 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan.
  • 4 Verkruimel het brood (in de keukenmachine) heel fijn en meng er de knoflook, tijm, kaas, de rest van de olijfolie en peper door.
  • 5 Laat de mosselen uitlekken en verwijder de lege schelphelften.
  • 6 Leg de schelpen met mosselen op de bakplaat.
  • 7 Verdeel het kruim erover en laat de mosselen in de oven in 4-6 minuten goudbruin kleuren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.