recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde oesters

Bijgerecht
12 personen
35 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (100 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - totaal 24 oesters (2 mandjes)
  • - slagroom (100 ml)
  • - verse zachte geitenkaas (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Maak in een diep bord de geitenkaas los met een vork, schenk de room erbij en meng alles tot een dikke saus.
  • 2 Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • 3 Rasp de kaas.
  • 4 Leg de oesters één voor één voor je op het werkvlak op een schone, oude theedoek.
  • 5 Sla de doek om de oester en houd de oesters aan de bovenkant vast.
  • 6 Prik met een oestermes aan de scharnierkant tussen de oesterhelften en snijd de sluitspieren door, maak daarna de schelp open en snijd de oester los uit de onderste schelp, maar laat de oester wel in de schelp zitten.
  • 7 Schenk het vocht weg.
  • 8 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • 9 Schep op elke oester een lepel van de kaassaus en strooi de bosuitjes en Parmezaanse kaas over de saus.
  • 10 Zet de oesterschelpen op de bakplaat en schuif deze 15 cm onder de hete grill.
  • 11 Laat de oesters in 2-3 minuten net gaar worden en de saus licht kleuren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.