recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde oesters met limoenroom

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - oesters (12 stuks)
  • - limoen (1 stuk(s))
  • - slagroom (125 ml)
  • - oud witbrood (2 sneetjes)
  • - boter (2 eetlepels)
  • - veldsla (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers en rasp de limoen, Verkruimel de sneetjes witbrood.
  • 2 Smelt de boter.
  • 3 Open de oesters door het oestermes tussen beide schelphelften te wrikken en de sluitspieren door te snijden.
  • 4 Maak de oesters los en schenk het vocht weg.
  • 5 Verwarm de ovengrill voor.
  • 6 Leg de oesters in de diepe schelphelften op de bakplaat en verdeel er wat limoensap en peper over.
  • 7 Klop de slagroom met de limoenrasp en wat limoensap stijf.
  • 8 Schep de room op de oesters.
  • 9 Meng het broodkruim met de boter en strooi dit over de oesters.
  • 10 Schuif de oesters onder de hete grill en laat ze in 2-3 minuten licht kleuren.
  • 11 Serveer de oesters op borden en leg de veldsla eromheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.