recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde pangasiusfilet gevuld met zalm

Voorgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - verse pangasiusfilet (250 gram)
  • - verse zalmfilet zonder vel (100 gram)
  • - bosui (2 )
  • - paprika (0.5 )
  • - vanillestokje (1 )
  • - ei (1 )
  • - slagroom (125 ml)
  • - custardpoeder (1 el)
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
  • - zeekraal (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de pangasiusfilets in de lengte tot vier lange filets en wrijf ze in met zout en peper.
  • 2 Leg de filets met de brede kant in de ovenschaaltjes, laat de andere helft over de rand hangen.
  • 3 Snijd de zalmfilet in vier lange repen en leg ze in de lengte op de visfilets in de schaaltjes.
  • 4 Snijd de bosui en paprika in dunne reepjes.
  • 5 Verdeel deze reepjes over de vis en vouw de smalle kant van de visfilets over de zalm en groenten.
  • 6 Zet de schaaltjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 8 Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  • 9 Klop in een kom het ei los met de slagroom, custardpoeder, vanillemerg, de helft van de kaas en wat versgemalen peper.
  • 10 Schenk dit over de vis en strooi de rest van de kaas erover.
  • 11 Zet de schaaltjes op de bakplaat in de oven en laat de vis in 10-15 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 12 Zet de schaaltjes uit de oven op borden.
  • 13 Pluk de fijne takjes zeekraal van de stugge takjes en verdeel ze rond de vis.