recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde pasta met broccoli en brie

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tomaten (4 )
  • - schelpjespasta (300 g)
  • - broccoli (500 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - kookroom (200 ml)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - brie (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de rode uien in dunne partjes; Snijd de tomaten in plakjes; Snijd de brie in dunne plakjes.
  • 2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk.
  • 4 Schil de stronk en snijd hem in blokjes.
  • 5 Kook de broccoli 4-5 minuten met de pasta mee.
  • 6 Verhit de olijfolie in een wok en fruit de uipartjes in 5 minuten zachtjes glazig.
  • 7 Giet de pasta en broccoli af en schep ze met de kookroom door de ui.
  • 8 Breng dit pittig op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en doe de pasta over in een ovenschaal.
  • 9 Verdeel de plakken tomaat en brie erover en laat de schotel onder een hete ovengrill 4-5 minuten gratineren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.