recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde Sint Jakobsschelpen

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - geraspte gruyere (100 g)
  • - witte vermout (4 eetlepels)
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - diepvries Sint Jakobsschelpen (500 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - boter (25 g)
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - winterwortel (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de winterwortel in heel kleine blokjes; Snijd de bleekselderij in dunne boogjes; Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes; Ontdooi de diepvries Sint Jakobsschelpen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Smoor de wortel en bleekselderij in de gesmolten boter zachtjes beetgaar.
  • 5 Meng de bosui met zout en peper naar smaak erdoor.
  • 6 Verdeel dit mengsel over in eenpersoons ovenschaaltjes en verdeel de Sint Jakobsschelpen erover.
  • 7 Meng de crème fraîche met de vermout, peper naar smaak en de helft van de kaas en verdeel dit over de schelpdieren.
  • 8 Strooi de rest van de kaas erover en laat de schoteltjes met Sint Jakobsschelpen in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay of Semillon Chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.