recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde uiensoep met champignons

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (150 gram)
  • - stokbrood (1 )
  • - gesneden champignons (300 gram)
  • - vleesbouillon (2 liter)
  • - gedroogde tijm (1 eetlepel)
  • - bloem (3 eetlepels)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - uien (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Pel de uien en snipper ze grof.
  • 2 Verhit drievierde van de in een soeppan, schep de uien erdoor en smoor ze afgedekt in 10 minuten gaar.
  • 3 Schep de bloem en tijm erdoor en bak de uien op hoog vuur al roerende bruin.
  • 4 Voeg de bouillon toe en breng de soep al roerende aan de kook.
  • 5 Laat de uiensoep 20 minuten zachtjes koken.
  • 6 Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • 7 Bak de champignons in een koekenpan met de rest van de margarine op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • 8 Strooi er zout en peper over.
  • 9 Rooster voor ieder persoon twee sneetjes brood in een grillpan.
  • 10 Schep de uiensoep in ovenvaste kommen en leg de sneetjes brood erin.
  • 11 Verdeel de champignons en kaas erover.
  • 12 Schuif de kommen in de oven en laat de kaas in 5 minuten smelten en iets kleuren.
  • 13 Geef de rest van het stokrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.