recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde varkensfiletlapjes met andijviesalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zwarte olijven zonder pit (12 )
  • - andijvie (400 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - geraspte gruyere (75 gram)
  • - Crème fraîche (4 eetlepels)
  • - grove mosterd (0.5 eetlepel)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - varkensfiletlapjes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor op 200 °C.
  • 2 Pers de sinaasappel en rasp deze.
  • 3 Snijd de andijvie in dunne reepjes.
  • 4 Halveer de olijven.
  • 5 Wrijf de varkensfiletlapjes in met wat peper en tweevijfde van de olijfolie en bak ze in een hete grillpan aan beide kanten mooi bruin.
  • 6 Meng de mosterd door de crème fraîche.
  • 7 Leg de stukken vlees naast elkaar in een ovenschotel en strijk het roommengsel erover uit.
  • 8 Strooi de kaas erover.
  • 9 Schuif de schaal 15 cm onder de hete grill en laat de kaas in 3-4 minuten licht kleuren.
  • 10 Klop in een schaal het sinaasappelsap met de rasp, de rest van de olijfolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 11 Schep de andijvie en olijven erdoor.
  • 12 Serveer de varkensfiletlapjes in de schaal en geef de andijviesalade erbij.
  • 13 Lekker met gebakken aardappelpartjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.