recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde zalmfilet

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (50 g)
  • - Crème fraîche (4 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - zalmfilets (500 g)
  • - tomaten (2 )
  • - prei (1 stuks)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de prei in dunne ringen.
  • 2 Verhit de olijfolie in de wok en roerbak de preiringetjes 2-3 minuten.
  • 3 Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Wrijf de zalmfilets in met zout en peper en besprenkel ze met citroensap.
  • 5 Leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk de bovenkanten met crème fraîche.
  • 6 Verdeel de preiringetjes en tomaat erover en strooi tot slot de geraspte kaas op de filets.
  • 7 Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de zalm in 20-25 minuten licht kleuren en bijna gaar worden.
  • 8 Wijntip: Stevige rosé, zoals uit Navarra, of volle witte wijn, Chardonnay of Semillon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.