Nagerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan op een bord en laat iets afkoelen. Stap 2 Klop ondertussen de slagroom stijf. Roer de mascarpone met de koffiesiroop karamel los en schep door de slagroom. Stap 3 Hak de noten fijn en meng door de karameldip. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Stap 4 Verwijder de kroon en een stukje van de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in de lengte in kwarten en verwijder de schil en de harde kern. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 12 repen. Rijg elke reep in de lengte aan een prikker. Stap 5 Gril de ananasspiesen 10 minuten op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de karameldip.
Aanvullende benodigdheden - satéprikker- barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 494 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 36 g
Vet 35 g
Waarvan verzadigd 17 g