recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde biefstuk met een pittige rozijnensaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (2 volle eetlepels)
  • - rozijnen (100 gram)
  • - vleesbouillon (van een half bouillontablet) (250 ml)
  • - tomatenpuree (70 gram)
  • - koekkruiden (1 theelepel)
  • - pittige paprikapoeder (2 theelepels)
  • - grote ui (1 )
  • - biefstukken (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - fijne mosterd (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snipper de ui fijn.
  • 3 Meng in een kommetje de knoflook met mosterd, wat versgemalen peper en de helft van de olijfolie.
  • 4 Wrijf de biefstukken in met dit mengsel en laat ze 20 minuten marineren en op kamertemperatuur komen.
  • 5 Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 6 Roer de paprikapoeder, koekkruiden en tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en voeg de rozijnen en kappertjes toe.
  • 8 Laat alles 10-15 minuten zachtjes koken tot het een licht gebonden saus wordt.
  • 9 Bak de biefstukken in een warme grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 10 Leg de biefstukken op warme borden en schep wat van de saus erover.
  • 11 Geef de rest van de saus er apart bij.
  • 12 Lekker met tagliatelle en een frisse salade.