recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde biefstuk met kruidenboter en gekonfijte cherrytomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - cherrytomaatjes (750 gram)
  • - couscous (250 gram)
  • - biefstukjes met kruidenboter (4 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - kaneel (1.5 theelepel)
  • - milde paprikapoeder (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Breng de biefstukken op kamertemperatuur.
  • 2 Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de paprikapoeder met eenderde van de kaneel en wat zout, versgemalen zwarte peper en bijna de helft van de olijfolie erdoor.
  • 3 Wrijf de biefstukjes in met dit mengsel en laat ze 10 minuten liggen.
  • 4 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 5 Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en schep de tomaatjes erdoor.
  • 6 Strooi de suiker en de rest van de kaneel erover.
  • 7 Smoor de tomaatjes afgedekt op heel zacht vuur 10-15 minuten, ze moeten gaar worden, maar niet openknappen.
  • 8 Verwarm een grillpan tot gloeiend heet en bak hierin de biefstukjes in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 9 Keer ze na 2-3 minuten, van binnen mogen ze rood of rosé zijn.
  • 10 Leg de biefstukjes op warme borden en leg de toefjes kruidenboter erop.
  • 11 Schep de couscous en de gekonfijte tomaatjes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.