recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde Duitse biefstuk met courgette

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - courgettes (2 )
  • - vastkokende aardappelen met schil (800 gram)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - grove mosterd (2 theelepels)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - rode ui (0.5 )
  • - kappertjes (1 volle eetlepel)
  • - platte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - duitse biefstukken (4 )
  • - paprikapoeder (2 theelepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgettes in schuin plakken en bestrooi met zout en laat ze een kwartier liggen.
  • 2 Boen de aardappelen schoon en snijd in plakjes.
  • 3 Kook de aardappelplakjes in ruim kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 4 Snijd de rode ui in piepkleine blokjes.
  • 5 Hak de peterselie fijn.
  • 6 Klop in een schaal de azijn met de mosterd, 3 eetlepels olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 7 Roer de ui, kappertjes en peterselie erdoor.
  • 8 Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing.
  • 9 Laat de aardappelsalade afkoelen.
  • 10 Dep de plakken courgette droog met keukenpapier, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 3-4 minuten mooi bruin, eventueel in delen.
  • 11 Bestrooi ze met wat peper.
  • 12 Kruid de Duitse biefstuken met paprikapoeder, zout en peper en bestrijk ze ook met olijfolie.
  • 13 Bak de biefstukken in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 14 Leg het vlees op borden en schep de geroosterde courgette en de aardappelsalade ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.