recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde gamba’s met pittige mangosaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - veldsla (75 g)
  • - mango (1 stuks)
  • - tomaat (1 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - diepvries gamba’s (1 doos)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - knoflook (3 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook; Ontdooi de diepvries gamba’s; Snipper de ui; Snij de tomaat in stukjes; Verdeel de mango in blokjes.
  • 2 Meng de knoflook met de sambal en olie.
  • 3 Schep de garnalen om met 2 eetlepels van deze saus.
  • 4 Verhit de rest van de saus in een wok en fruit de ui glazig.
  • 5 Bak de tomaat en driekwart van de mango 3-4 minuten mee.
  • 6 Voeg de afgemeten hoeveelheid water toe en pureer alles in een blender of in een hoge kom met een staafmixer tot een gladde saus.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Steek de garnalen aan 12 houten spiesjes en rooster ze in een hete grillpan in 2-3 minuten gaar.
  • 9 Verdeel de veldsla en de rest van de mango over borden.
  • 10 Leg de garnalenspiesjes erop en zet de saus er in kleine kommetjes bij.
  • 11 Wijntip: Milddroge witte wijn, zoals Huiswijn Halfzoet of Bergerac Moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.