recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde gambaspiesjes met citroenmayonaise

Bijgerecht
6 personen
15 min
Ingrediënten
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - ei (1 )
  • - gamba’s (300 g)
  • - (olijf)olie (200 ml)
  • - chilipoeder (0.5 eetlepel)
  • - citroensap (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de helft van de citroensap met de chilipoeder, royaal zwarte peper en 3-4 eetlepels olijfolie in een diep bord.
  • 2 Schep de gamba’s erdoor en laat ze 10 minuten marineren.
  • 3 Klop in een kom de eidooier met de mosterd en de andere helft van de citroensap met de handmixer los.
  • 4 Klop er zoveel olie door dat een dikke saus ontstaat, eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje.
  • 5 Roer de geraspte citroenschil erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Steek steeds 3 gamba’s aan een satéstokje en rooster de spiesjes 2-3 minuten in een hete grillpan.
  • 7 Serveer de spiesjes met de citroenmayonaise.
  • 8 Wijntip: Volle witte wijn, zoals een Chardonnay uit Chili of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.