recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde haasfiletlapjes met tomaten en mediterrane knoflooksaus

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - oud witbrood (1 sneetje)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - tomaten (3 stuks)
  • - versgemalen peper
  • - (zee)zout
  • - knoflook (4 tenen)
  • - olijfolie extra vierge (1 dl)
  • - citroensap (0.5 eetlepel)
  • - haasfiletlapjes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta.
  • 2 Voorbereiding: Halveer de tomaten; Verkruimel het oud witbrood.
  • 3 Wrijf het vlees in met citroensap en 1 eetlepel olijfolie.
  • 4 Verhit de grillpan (of koekenpan) tot gloeiend heet.
  • 5 Rooster de knoflooktenen 10-15 minuten tot ze zacht zijn.
  • 6 Rooster intussen ook het vlees in 8-10 minuten bruin en gaar, keer de lapjes halverwege.
  • 7 Strooi er zout en peper over en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Rooster de tomaten ook 3-4 minuten in de grillpan.
  • 9 Knijp de knoflook boven een vijzel of kom uit.
  • 10 Voeg de sambal en het broodkruim toe en meng alles met stamper of bolle lepel tot een pasta.
  • 11 Meng beetje bij beetje zoveel olijfolie en zout en peper erdoor tot een fijne saus ontstaat.
  • 12 Leg de haasfiletlapjes en tomaten op de borden en schep de knoflooksaus erbij.
  • 13 Wijntip: Stevige rode wijn, zoals Côtes du Roussillon, Zinfandel of D’o.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.