recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde kabeljauw met tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - verse oregano (3 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kabeljauwfilet (4 stukken)
  • - tomaten (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en rucolasalade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de mozzarella in plakken.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor.
  • 4 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 5 Wrijf de kabeljauwfilets in met citroensap, zout en peper en leg ze in een met olijfolie ingevette lage ovenschaal.
  • 6 Verdeel de tomaatblokjes en oregano erover en strooi hier wat zout en peper over.
  • 7 Dek af met de plakken mozzarella en schuif de schaal onder het hete grill-element.
  • 8 Laat de kabeljauw in 8-10 minuten gaar worden en iets kleuren.
  • 9 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Soave, Pinot Grigio of Verdicchio.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook bieslook in plaats van oregano gebruiken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.